Jysk Handi Senge

Vaddering

Jysk Handi Senge

Trygg och säker sovmiljö med särskild vaddering

Vi sätter en ära i att hjälpa individer med särskilda behov, deras anhöriga och vårdpersonalen med specialtillverkad vaddering. På så sett ser vi även till att vårdsängen blir en trygg och säker sovmiljö.

Vår vaddering är en integrerad del av varje säng. Vi specialtillverkar vadderingen så att varje del passar exakt för den individuella vårdsängen. Det får brukarna att känna sig trygga och ger vårdpersonalen en enkel åtkomst till patienterna i sitt dagliga arbete - för trots att öppningarna är vadderade så är de enkla och smidiga att hantera utifrån.

Därför passar alla delar av vadderingen exakt ihop och bildar tillsammans en komplett avskärmning mot sängens hårda kanter. Du kan vara säker på att vadderingen alltid sitter där den ska. Oavsett hur aktiv sängens brukare är så kan vadderingen inte skjutas bort från insidan. Trots detta är den ändå enkelt att ta bort den från utsidan vid behov av extra rengöring.

Vi har övergripet sett två olika typer av vadderingar för våra vårdsängar:

Vaddering - INSIDA: (som vadderar hela insidan av sängen)

Vaddering - INSIDA / KANT: (som vadderar både den invändiga delen och kanten)

INSIDA / KANT är det tryggaste valet för alla brukare som kan sätta sig upp på egen hand eller har så våldsamt ofrivilliga rörelser att armar och ben realistiskt sett kan slå emot sängkanterna.

 

Nærbillede af den indvendige polstring i en tremmeplejeseng. Polstringen er grå

Vaddering INSIDA

Billedet viser enden af en tremmeplejeseng. Siden er slået op for at vise den indvendige polstring

Vaddering INSIDA / KANT

Vaddering mot slagskador i sängar

Huvudsyftet med vår vaddering är att förhindra slagskador som kan bli mycket allvarliga och ofta är anledningen till att natten känns osäker. På grund av de frekventa sömnsvårigheterna kommer särskilt personer med Huntingtons sjukdom behöva att använda en HS Vårdsäng för säker vila under hela dygnet.

Hemligheten bakom vår vaddering är konstruktionen som en sandwich. Det ser till att vadderingen är slitstark, hållbar och trygg för brukaren. Från insidan till utsidan använder vi:

  • 3 mm plastplatta för montering på sängramen
  • 10 mm hårt Moltexskum
  • 15 mm mjukt kallskum
  • Inkontinensöverdrag

Effekten av den sammanlimmade konstruktionen är en mjuk yta mot brukaren, en dubbelt så hård skumyta i mitten och en hård, formfast plastyta mot sängen.

Plastplattan hängs på sängen med den formgjutna "haken". Tillsammans med de stora kardborreytorna i klädselns ytterskikt så håller den vadderingens stora, stabila ytor på plats. Plasten behåller samtidigt formen av skummet.

Vadderingen är förbättrad med en sandwichkonstruktion i hörn, kanter och rundningar för att de naturligt hårdare ytorna inte ska ge upphov till skador i samband med ofrivilliga rörelser.

Lätt att rengöra och underhålla

Det översta lagret i vår vaddering är ett mörkgrått inkontinensöverdrag. Det är naturligtvis vätskeavvisande och slitstark. Det tål daglig avtorkning med vatten, tvål och sprit.

För att göra det enkelt och snabbt för vårdpersonalen att lösa allt med rengöringen så har vi försett överdraget med blixtlås. Överdraget tål koktvätt och torktumlare utan att krympa eller ändra form.

Inifrån sängen kan brukaren varken nå blixtlås eller kardborre. Därför är det också säkrat mot brukare med en tendens att låta fingrarna vandra och pilla på allt.

Eventuellt slitage uppstår först på överdraget. Därför är det tillräckligt med en regelbunden, visuell inspektion av sängen. Vid synlig skada ska överdraget bytas ur. De skyddande skumlagren får aldrig utsättas för vätskor.

Vadderingens element är symmetriska på de flesta sängarna och kan därmed bytas mellan huvudgavel och fotgavel eller höger och vänster sida. På så sätt kan särskilt utsatta delar av vadderingen få en längre livslängd genom att man placerar dem på mindre utsatta platser i sängen.

Vill du veta mer om vår metod för vaddering av sängar?

Kontakta oss idag.

sv_SESvenska