Jysk Handi Senge

Spjälsängar

Jysk Handi Senge

Spjälvårdsängar för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder

Vårdsängar med spjälor är särskilt lämpliga för barn, unga och vuxna med fysiska eller psykiska funktionshinder. Med en spjälvårdsäng kan brukaren få kontakt med sin omgivning i en trygghetsskapande säng.

Vi producerar våra spjälvårdsängar med och utan vaddering. Vår specialutvecklade vaddering är mycket populär eftersom det har anpassats utifrån varje barns behov av skydd med noggrant utvald tjocklek och form.

Barnen kan ha fysiska funktionshinder, som exempelvis cerebral pares, som gör det svårt för dem att stanna i sängen eller sitta upp i sängen utan hjälp. Våra spjälvårdsängar har solida konstruktioner som ser till att även de mest oroliga barnen, unga och vuxna kan ligga i dem utan risk för att skada sig själva eller sängen.

her ses en tremmeplejeseng med polstring og et justerbart stel. Baggrunden er klippet ud af billedet
Spela videoklipp

presentationsvideo av spjälsängar

Spjälvårdsängar ger trygga ramar

Vårdsängar med spjälor skapar den nödvändiga fysiska avgränsningen gentemot omgivningen som barn och ungdomar med kognitiva problem kan ha behov av. Där kan de falla till ro och få en trygg sömn.

Vårdsängarnas spjälor har designats för att avgränsa brukaren. De ser till att både brukare och omgivning kan känna sig trygga. Ramen och spjälorna kan dessutom stödja brukaren i sådant som att exempelvis sätta sig upp i sängen.

Om det finns ett behov av att skydda brukaren mot omedvetna och oavsedda rörelser som kan leda till permanent skada, så kan en spjälvårdsäng vara ett alternativ. Men vi har även utvecklat andra lösningar.

För att skydda brukare mot våldsamma, omedvetna rörelser som vi exempelvis känner igen från epileptiker, så producerar vi både vadderade spjälsängar och HS Vårdsängar..

Om ni är osäkra på bästa vårdsäng utifrån era behov, är ni välkomna att Kontakta oss för en kostnadsfri och oförpliktigande rådgivning.

Vårdsängar med spjälor i olika höjder

Det finns stora skillnader mellan brukarnas behov av avskärmning i en spjälvårdsäng. Därför har vi designat våra vårdsängar med spjälor på olika höjder:

  • 50 cm
  • 80 cm
  • 100 cm
  • 130 cm

De låga spjälsidorna är normalt för barn och unga som inte kan stå upp av egen kraft. Detta kan bero på muskulära eller motoriska problem. De kommer att känna sig trygga och säkra i en vårdsäng utan höga sidor.

Om brukaren kan ställa sig upp fast har ett rörelsemönster som skapar behov av extra stöd, kan en stabil och medelhög sängsida vara det bästa valet.

I relation till mycket oroliga barn och unga som både kan resa sig upp och klättra av egen kraft, kan man behöva en av våra högsta sängsidor.

Spjälvårdsängar för personer med autism

Det är särskilt barn och ungdomar med en hög grad av autism som behöver spjälvårdsängar som i stort påminner om grottor. De behöver vanligtvis känna sig avskärmade från så många externa intryck som möjligt innan de kan lugna ner sig.

Beroende av brukarens behov kan spjälvårdsängen levereras med fasta sidor och gavlar för att avgränsa så mycket som möjligt av visuella intryck. Vårt ljusa bokträ är också ett plus för barn och unga med störningar inom autismspektrumet eftersom färgen inte utlöser många tankar.

Spjälvårdsängen kan levereras med vaddering som ser till att sängen blir ännu mera trygg. Kombinationen av mörka färger och en mjuk struktur kan bidra till att dämpa sinnesintryck och ljud från omgivningen, så att sängen blir en trygg och lugn plats att befinna sig på.

Vi ser alltid till att den antibakteriella och hållbara vadderingen skyddar den enskilda brukaren på korrekt sätt. Och våra monteringspunkter är dolda, så det finns inga synliga möjligheter för att trycka ned händerna mellan madrass och vaddering. Om händerna ändå finner sin väg, är hålen aldrig tillräckligt djupa för att man ska kunna fastna i dem.

Spjälsäng med plexiglas

Vissa brukare och anhöriga behöver se genom spjälorna utan att händer och armar får plats mellan dem. För detta ändamål kan vi montera plexiglas i spjälsängen.

Detta ser till att anhöriga och vårdpersonal kan hålla ett öga på brukaren vid sömn och vila utan att komma tillräckligt nära för att störa den lugna situationen. Plexiglaset skyddar samtidigt små händer och fingrar från att hamna i kläm. Det kan monteras direkt vid köp eller eftermonteras när behovet uppstår.

Spjälsäng för vuxna

Våra spjälvårdsängar används i synnerhet av barn och ungdomar. Men vuxna med fysiska och psykiska funktionshinder kan också behöva en trygg avskärmning med en av våra spjälsängar. Vi kan producera våra spjälsängar för vuxna och HS Vårdsängar. i olika mått.

Kontakta oss för kostnadsfri och oförpliktigande rådgivning om vårdsängar utifrån era behov.

Jysk Handi Senge

Spjälsängsmodeller

Spjälsängarna är utvecklade för barn och vuxna med fysiska eller psykiska handikapp. Spjälsängarnas solida konstruktion, spjälornas höjd och vadderingen ser till att de även kan användas av mycket oroliga personer.

Med vaddering

Vaddering kan beställas till alla spjälsängar.

Vadderingen ger trygghet vid användning både dag och natt. Med vaddering på alla inre ytor ger konstruktionen ett optimalt skydd mot våldsamma okontrollerade rörelser.

her ses en tremmeplejeseng med polstring og et justerbart stel. Baggrunden er klippet ud af billedet
Spela videoklipp

presentationsvideo av spjälsängar

HS Vårdsängar

Specialvadderade vårdsängar för patienter med Huntingtons sjukdom och andra patienter med liknande behov av skydd mot självskador vid sömn och vila.

sv_SESvenska