Jysk Handi Senge

HS Vårdsängar

Jysk Handi Senge

Specialvadderade vårdsängar för vuxna

HS Vårdsängar är danskproducerade vårdsängar med specialtillverkad säker vaddering och trygga funktioner.

Vårdsängarna har utvecklats i samarbete med anhöriga och erfaren vårdpersonal. Detta garanterar en hög användbarhet och robust kvalitet. Men den största lyckan för oss är att vi ofta får höra att brukarna sover tryggt i sina vårdsängar. Och de passar perfekt in i förhållandena på både vårdhem och hem.

Serien av HS Vårdsängar har fått namn efter Huntingtons sjukdom. Sängarna är särskilt utformade för patienter med Huntingtons sjukdom och därför är de även lämpliga för personer med liknande ofrivilliga rörelser - som bland annat människor med demens och andra neurodegenerativa sjukdomar.

HS Vårdsängarna ger en trygg sömn i hållbara, mjuka ramar som avsevärt minskar risken för skador på brukaren.

 

Anpassad enligt individens behov

Alla personer som använder sig av våra HS Vårdsängar behöver en säker vaddering. Men därutöver skiljer sig deras behov mycket från varandra. Vissa har ett kognitivt behov av tryggheten som mycket höga sidor kan ge dem. Andra ska ha lägre sidor eftersom de inte får ha hårda eller vassa kanter på sin vårdsäng.

Några måste få olika alternativ för öppning av sin vårdsäng. Därför har vi designat en hel serie av HS Vårdsängar som ser till att de flesta kan täcka sina behov med någon av våra standardsängar. Vi erbjuder alla personer möjligheten att testa vårdsängarna under 14 dagar med full returrätt för att man ska kunna vara säker på att få bästa möjliga lösning.

Vad är en HS Vårdsäng?

En HS Vårdsäng sticker ut från mängden. Den har en specialdesignad vaddering som sitter i en robust sängram av massivt bokträ. Vårdsängarnas sidor har alla gummivaddering som skyddar brukarna på bästa sätt när de ska ta sig in i och ut ur sängen.

HS Vårdsängarna har designats för att följa utvecklingen av brukarnas sjukdomsförlopp. Inledningsvis kan brukaren ta sig in i och ut ur sängen på egen hand. Därför har de optimerats för att förenkla detta.

När brukaren senare i sitt sjukdomsförlopp blir tunn och sårbar så minskar madrassen de ofrivilliga rörelserna. Vadderingen skyddar armar och ben mot skador. Madrassen förebygger trycksår och kan fås i upp till sårkategori 4.

Standarddetaljerna för en HS Vårdsäng är:

  • Hissfunktion i ram
  • Fyrdelad ergonomisk liggyta
  • Låsmekanism på sida och gavel
  • Kombimadrass med inkontinensöverdrag

Specialvadderad vårdsäng med tvättbart överdrag

Våra vårdsängar tillverkas för hand av erfarna danska hantverkare. Vi använder bokträ eftersom detta ger en robust vårdsäng, är lätt att arbeta med utifrån den enskilda individens behov och låter oss få råvaror från skandinaviska skogar som därmed innebär att vi undviker onödig klimatpåverkan.

Läs mer om Jysk Handi och hur vi tar fram våra vårdsängar.

Vårdsängarnas sidor är som standard vadderade med en kombination av cellskum, vanligt skum och överdrag av inkontinenstyg. Madrasserna i våra vårdsängar består av tjockt brandhämmande polyeterskum, inkontinensöverdrag och en bekväm topp av Tempraflex. Madrassen förebygger trycksår enligt sårkategori 2.

Många års insikt i vårdpersonalens vardag har gjort det möjligt för oss att designa optimala lösningar. Användarvänligheten gagnar både vårdpersonal och anhöriga eftersom vi också har sett till att våra HS Vårdsängar kan användas i hemmet utan problem.

Liten vårdsäng för hemmet

Trots att HS är en serie av standardiserade vårdsängar så bygger den på många års design och tillverkningen av unika vårdsängar för enskilda brukare. Därför är vi också mycket medvetna om utmaningarna som kan uppstå när man ska ha en vårdsäng i hemmet. Den ska förenkla livet. Inte försvåra det.

Vår HS Vårdsäng 800 har designats för att ta så lite plats som möjligt så att den kan stå i hemmet utan att vara i vägen eller förändra hela familjens sätt att leva ihop. Sängens begränsade bredd ser till att man enkelt kan flytta den i hemmet.

Utifrån brukarnas och familjernas behov har vi utvecklat olika gångjärn på vårdsängarnas gavlar och sidor. Öppning och stängning har designats för att vara så enkel som möjligt för de anhöriga med intuitiva funktioner som ser till att de snabbt kan hjälpa brukaren

Kontakta oss för kostnadsfri och oförpliktigande rådgivning om funktioner och lösningar utifrån behovet som du letar efter en lösning på.

HS-HS Vårdsängmodeller

Specialvadderade vårdsängar för patienter med Huntingtons sjukdom och andra patientgrupper med liknande behov av skydd mot självskador vid sömn och vila.
Se våra olika modeller.
her ses en tremmeplejeseng med polstring og et justerbart stel. Baggrunden er klippet ud af billedet

Spjälsängar

Spjäl-
sängar

Spjälsängarna är utvecklade för barn och vuxna med fysiska eller psykiska handikapp. Spjälsängarnas solida konstruktion, spjälornas höjd och vadderingen ser till att de även kan användas av mycket oroliga personer.

sv_SESvenska